Naha Perhiasan Mutiara Anjeun Salawasna Paké?

Naha Perhiasan Mutiara Anjeun Salawasna Paké?

Aya béja dilaporkeun ngeunaan kasus biaya mutiara anu disangka di pusat tés perhiasan: Mr. Chou nyéépkeun ampir USD1.500 kanggo mésér hiji kalung mutiara tawar kanggo istrina, tapi ngan saatos hiji usum panas, kalung mutiara anu sering dianggo ku pamajikanana nyusut ampir 1,5mm, sareng permukaan janten henteu rata.

saff

Mr Chou curiga yén anjeunna mésér palsu, janten anjeunna nyandak kalung mutiara ka pusat tés pikeun ngaidéntifikasi. Tapi hasilna henteu disangka-sangka. Hasil penilaian nunjukkeun yén mutiara asli. Alesan kunaon mutiara ngaleutikan sareng janten henteu rata kusabab pakean anu teu leres sareng korosi asam.

Komponén mineral utama anu ngawangun mutiara nyaéta Aragonite sareng Calcite (sakitar 82% -86%), ogé 10% -14% mutiara keratin sareng 2% kalembaban. Dua mineral anu ngawangun mutiara nyaéta kalsium karbonat (CaCO3), gravitasi khusus aragonit nyaéta 2,95, karasa nyaéta 3.5-4.0, gravitasi khusus kalsit nyaéta 2,71, sareng karasa nyaéta 3, janten mutiara rapuh pisan.

dasfg
dsf

Kusabab komponén utama mutiara nyaéta kalsium karbonat, nalika mutiara ngahubungi bahan asam (sapertos kesang, cai keran, sareng sajabana), permukaanna bakal rusak. Kusabab karasa na henteu luhur, gesekan tina sababaraha obyék atos ogé bakal ngabalukarkeun karuksakan mutiara.

Salaku tambahan, nalika mutiara dihubungi sareng sumber panas atanapi sumber seuneu, éta bakal laun garing, laun kaleungitan kalembaban, sareng Aragonite bakal dirobih janten kalsit, nyababkeun mutiara laun-laun kaleungitan hérang na.

 fafs

Upami anjeun pencinta perhiasan sareng sering mésér perhiasan mutiara, anjeun bakal terang yén perhiasan kedah diolah deui sareng aksésoris diganti dina waktos dasar anu biasa.


Pos waktos: Jun-25-2021